Přejít k hlavnímu obsahu

Mrkvová omáčka s vepřovým masem | recept

Mrkvová omáčka s vepřovým masem | recept

Mrkvová omáčka s vepřovým masem | recept. Co uvařit k obědu? Mám pro vás tip na skvělou mrkvovou omáčkou s vepřovým masem. Je to zase něco jiného a tak výborného, že musíte vyzkoušet! Další skvělý recept bez práce, většinou ji za vás totiž udělá trouba. Inspirujte se!

Co je potřeba

500 g vepřového plecka

1 větší cibule

6 menších mrkví

1 – 2 polévkové lžíce hladké mouky

2 polévkové lžíce tmavé jíšky Knorr (nemusí být)

6 kuliček nového koření

3 bobkové listy

1 Karpatský bujón nebo Masox

olej, pepř (nepoužívám), sůl

 

 

 

1

Do pekáče dáme na kostičky pokrájenou cibuli a maso (trouba na 250°C). Zlehka osmahneme a jak nám to začne zlátnout, na pár minutek přikryjeme pokličkou a dusíme, aby cibulka změkla a rozpadala se (nutno hlídat, aby se to nepřipálilo!).

2

Pak maso zaprášíme hladkou moukou, podlijeme trochou vody (asi 0,5 l) a rozdrobíme bujón nebo masox. Přidáme bobkový list, nové koření a nahrubo nastrouhanou mrkev. Podlijeme vodou (asi 1,5 l nebo dle potřeby podle toho, kolik budete chtít mít omáčky) a troubu stáhneme na 180°C, pekáč přikryjeme pokličkou a takto za občasného míchání a dolévání vody necháme zapékat, dokud není maso krásně měkké.

3

Nakonec omáčku zahustíme jíškou Knorr nebo opět hladkou moukou, dochutíme solí, pepřem a maggi, můžeme i trochou Harmonie chuti.

4

Podáváme s rýží, ale určitě to jde i s houskovým knedlíkem nebo uvařeným bramborem. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Mrkvová bábovka | recept na moučník
Mrkvová bábovka | recept na moučník
Mrkvová bábovka | recept na moučník. Nejen k nedělní kávě se vám bude hodit následující recept na mrkvovou bábovku. Už během pečení tak fantasticky vo…
Pindruše
Pindruše
  Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…