Mrkvová omáčka s vepřovým masem | recept
Mrkvová omáčka s vepřovým masem | recept. Co uvařit k obědu? Mám pro vás tip na skvělou mrkvovou omáčkou s vepřovým masem. Je to zase něco jiného a tak výborného, že musíte vyzkoušet! Další skvělý recept bez práce, většinou ji za vás totiž udělá trouba. Inspirujte se!
Co je potřeba
500 g vepřového plecka
1 větší cibule
6 menších mrkví
1 – 2 polévkové lžíce hladké mouky
2 polévkové lžíce tmavé jíšky Knorr (nemusí být)
6 kuliček nového koření
3 bobkové listy
1 Karpatský bujón nebo Masox
olej, pepř (nepoužívám), sůl
Pak maso zaprášíme hladkou moukou, podlijeme trochou vody (asi 0,5 l) a rozdrobíme bujón nebo masox. Přidáme bobkový list, nové koření a nahrubo nastrouhanou mrkev. Podlijeme vodou (asi 1,5 l nebo dle potřeby podle toho, kolik budete chtít mít omáčky) a troubu stáhneme na 180°C, pekáč přikryjeme pokličkou a takto za občasného míchání a dolévání vody necháme zapékat, dokud není maso krásně měkké.
Diskuze k článku