Přejít k hlavnímu obsahu

Cikánská omáčka k masu | recept

Cikánská omáčka k masu | recept. Cikánská omáčka je výborná jako příloha ke grilovaným masům, párkům, klobásám nebo lze použít i jako přídavek do minutek pod maso.

Co je potřeba

1 kg rajčat

1/2 kg cibule

6 stroužků česneku

hrst rozinek

2 dcl octa

15 dkg cukru

2 polévkové lžíce soli

1 čajová lžička kari koření

1 čajová lžička mletého pepře

1 čajová lžička pálivé mleté papriky

Do hrnce nakrájíme na menší kostičky rajčata, česnek prolisujeme.

Cibuli buď nasekáme nebo nakrájíme nadrobno. Přidáme ostatní ingredience a vše promícháme. Elektrický sporák zapneme na č.4 a takto vaříme asi 40 minut za občasného míchání.

Pak nám směs začne houstnout, a tak sporák stáhneme na č.3 a vaříme za občasného míchání ještě dalších 20 minut. Kdo chce, může vše ještě propasírovat, ale my to rádi s malinkými kousky.

Nakonec horké nalijeme do sklenic, uzavřeme víčkem a do druhého dne necháme dnem vzhůru. Nemusí se zavařovat, víčka se krásně zatáhnou i tak.
 

Dělala jsem rovnou z dvojité dávky a měla jsem 9 skleniček od Kunovjanky.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články