Přejít k hlavnímu obsahu

Čalamáda z přerostlých nakladaček | recept

Čalamáda z přerostlých nakladaček | recept. Přerostly vám nakladačky a máčáků máte dost? Pak vyzkoušejte tuhle výbornou čalamádu podle mého souseda. Dělala jsem ji loni a moc dlouho u nás nevydržela, tak moc nám chutnala.

Co je potřeba

2 – 3 kg přerostlých nakladaček

1 červená paprika

1 žlutá paprika

1 zelená paprika

2 velké cibule

olej

 

Nálev:

2 l vody

500 ml octa

1 sáček Deka

15 dkg cukru

20 tabletech sacharinu

bobkový list

 

 

 

1

Okurky oloupeme, rozpůlíme a lžící jim vydlabeme vnitřek (ten vyhodíme).

2

Poté vydlabané okurky nakrájíme na proužky. To samé uděláme i s paprikami a cibulí.

3

Ve velké míse vše promícháme a směs zeleniny plníme do sklenic. Do každé sklenice na dno hodíme půlku bobkového listu. Připravíme si nálev a ještě teplým zalijeme zeleninu. Do každé sklenice pak dáme polévkovou lžíci oleje (do malých skleniček jen čajovou lžičku), zavíčkujeme a zavařujeme v horkovzdušné troubě na 250°C po dobu 12 minut.

4

Zavařenou čalamádu otočíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne, aby se víčka dobře zatáhla. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Maminčina čalamáda do kbelíku | recept
Maminčina čalamáda do kbelíku | recept. Na tuto čalamádu lze použít i červené zelí. Paprika je v maminčině původním receptu jen červená, ale mám ráda…
Čalamáda nejen pod maso | recept
Čalamáda nejen pod maso | recept. Čalamáda je výborná samotná a nebo pod maso. Recepty dodám časem, až s ní budu něco vařit. Z jedné dávky jsem měla 9…