Přejít k hlavnímu obsahu

Čalamáda nejen pod maso | recept

Čalamáda nejen pod maso | recept. Čalamáda je výborná samotná a nebo pod maso. Recepty dodám časem, až s ní budu něco vařit. Z jedné dávky jsem měla 9 skleniček od Kunovjanky. Základem jsou rajčata a papriky. Recept je opravdu jednoduchý a nenáročný na suroviny. Vyzkoušejte!

Co je potřeba

1 kg rajčat

1/2 kg bílých paprik

1/2 kg cibule

250 ml octa

15 dkg cukru krupice

3 čajové lžičky soli

10 kuliček nového koření

3 bobkové listy

Rajčata nakrájíme na čtvrtky, papriku na proužky a cibuli na půlkolečka. Vše dáme do velkého hrnce a přidáme ostatní suroviny.

Promícháme a takto povaříme na el. sporáku na č.4 –  30 minut. Nepodléváme vodou, protože rajčátka pustí dostatek šťávy!!!

Poté necháme 10 hodin odstát a  následně plníme do sklenicZavařuju v horkovzdušné troubě na 250°C – 7 minut menší skleničky a 10 minut velké.

Po vytažení z trouby sklenice otočíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Čalamáda co dům dal | recept
Čalamáda co dům dal | recept. Tuto zeleninu jsem měla doma a potřebovala jsem ji zdělat, můžete ale různě zeleninu kombinovat a použít např. červenou…
Vlčická omáčka | recept
Vlčická omáčka | recept. Také si nevíte rady, co uvařit k obědu? Inspirujte se mým receptem na vlčickou omáčku. Je to další bašta, kterou jsem rychle…
Sterilované česnekové výhonky
Dnes Vám přináším recept na sterilované česnekové výhonky. Výhonky z česneku, které se potom stejně ostříhají používám totiž jako delikatesku. Připrav…