Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zavařovat v horkovzdušné troubě | postup

Jak zavařovat v horkovzdušné troubě  | postup. Nabízím vám postup na zavařování, u něhož se obejdete bez zavařovacího hrnce a teploměru. Zavařte si letošní úrodu v horkovzdušné troubě. Poradím vám, jak na to. Pokud budete zavařovat takto okurky, tak se nelekejte, že po vytažení z trouby budou napůl syrové. Do druhého dne dojdou a budou po otevření úžasně křupavé. Vyzkoušejte a už jinak zavařovat nikdy nebudete! POZOR: TENHLE ZPŮSOB ZAVAŘOVÁNÍ DOPOPRUČUJI PRO SKLENICE S VÍČKY NA ZÁVIT!!! S TĚMI DRUHÝMI NEMÁM ZKUŠENOSTI, ALE MĚLO BY TO JÍT TAKÉ.

Co je potřeba

nepřezrálé třešně zbavené šťopek

1 l vody

30 dkg cukru

Třešně zbavíme šťopek a propláchneme pod studenou tekoucí vodou.

Naplníme do důkladně omytých sklenic a mezitím si nachystáme sladký nálev, kterým budeme třešně zalévat.

Nálev: na 1 l vody dáme 30 dkg cukru a svaříme. Třešně zalijeme horkým nálevem a zavaříme.

ZAVAŘOVÁNÍ:

Sklenice důkladně uzavřeme čistými a vysušenými víčky. Troubu nastavíme na 250°C. Na dno plechu dáme starou plenu nebo utěrku a zalijeme horkou vodou do výšky asi 2 – 3 cm.

Na plech dáváme skleničky a zavařujeme. Skleničky od Kunovjanky – na plech se jich vejde 8 ks, zavařujeme je 5 – 8 minut na 250°C se zapnutým horkým vzduchem. Velké „klasické“ sklenice – na plech se jich vejde 6 ks a zavařujeme je 10 – 12 minut se zapnutým horkým vzduchem.

Dle potřeby doléváme horkou vodu. Všechny zavařené sklenice potom obracím do druhého dne víčkem dolů.

 

 

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Míchaný kompot | recept
Míchaný kompot | recept. Tenhle kompot milujeme. Vyzkoušejte si ho připravit v několika jednoduchých krocích popsaných níže, určitě si ho také zamiluj…
Kompot ze žlutých blum | recept
Kompot ze žlutých blum | recept. Dělala jsem jen 6 sklenic, tak jsem zvolila rychlejší variantu s cukrem, ale pokud děláte více sklenic, je lepší si u…