Jak zavařovat v horkovzdušné troubě | postup
Jak zavařovat v horkovzdušné troubě | postup. Nabízím vám postup na zavařování, u něhož se obejdete bez zavařovacího hrnce a teploměru. Zavařte si letošní úrodu v horkovzdušné troubě! Poradím vám, jak na to. Pokud budete zavařovat okurky, nelekejte se, že po vytažení z trouby budou napůl syrové. Do druhého dne dojdou a budou po otevření úžasně křupavé. Vyzkoušejte a už jinak zavařovat nikdy nebudete! Tento způsob doporučuji pro sklenice se šroubovacím uzávěrem.
Co je potřeba
nepřezrálé třešně zbavené stopek
1 l vody
300 g cukru
Třešně zbavíme stopek a propláchneme pod studenou tekoucí vodou.
Naplníme do důkladně omytých sklenic a mezitím si nachystáme sladký nálev, kterým budeme třešně zalévat.
Nálev: na 1 l vody dáme 300 g cukru a svaříme. Třešně zalijeme horkým nálevem a sklenice uzavřeme víčkem.
ZAVAŘOVÁNÍ:
Troubu nastavíme na 250 °C. Na dno plechu položíme starou plenu nebo utěrku a nalijeme horkou vodu do výšky asi 2 – 3 cm.
Na plech vyskládáme skleničky a zavařujeme. Skleničky od Kunovjanky (na plech se jich vejde 8 ks) zavařujeme 5 – 8 minut při 250 °C se zapnutým horkým vzduchem. Velké „klasické“ sklenice (na plech se jich vejde 6 ks) zavařujeme 10 – 12 minut se zapnutým horkým vzduchem.
Je- li potřeba doléváme do pekáče horkou vodu. Všechny zavařené sklenice po uplynutí potřebné doby zavařování obraťte dnem vzhůru a nechte do druhého dne vychladnout.