Přejít k hlavnímu obsahu

Hruškový kompot | recept na domácí kompot

Hruškový kompot | recept na domácí kompot. Máte přebytky hrušek? Vsaďte na následující recept na hruškový kompot. Zachováte si tak chutě podzimu i v zimě. Hrušky jsou navíc ovoněné hřebíčkem a skořicí. Hruškový kompot zahřeje na těle i na duši i v zimních plískanicích.

Co je potřeba

hrušky

na 1 l vody

30 dkg cukru

kyselina citrónová

mletá skořice

hřebíček

Omyté hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme jadřince. A ihned je vložíme do hrnce s okyselenou vodou kyselinou citrónovou (na 4 l vody dejte asi 1 – 2 zarovnané polévkové lžíce).

Zabráníme tak oxidaci a zhnědnutí hrušek. Z vody a cukru si uvaříme cukerný roztok. Poté hrušky naskládáme do sklenice, přidáme 1 rovnou čajovou lžičku skořice a hřebíčku.

Zalijeme horkým cukerným roztokem a sterilujeme 30 minut při 85 – 90°C nebo v horkovzdušné troubě viz. ZDE a poté sklenice obrátíme dnem vzhůru do druhé dne.

Díky hřebíčku Vám tenhle kompot udělá opravdu dobře.  

DOBROU CHUŤ!!!

 

 

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Míchaný kompot | recept
Míchaný kompot | recept. Tenhle kompot milujeme. Vyzkoušejte si ho připravit v několika jednoduchých krocích popsaných níže, určitě si ho také zamiluj…
Kompot ze žlutých blum | recept
Kompot ze žlutých blum | recept. Dělala jsem jen 6 sklenic, tak jsem zvolila rychlejší variantu s cukrem, ale pokud děláte více sklenic, je lepší si u…
Jablečný kompot na zimu | recept
Jablečný kompot na zimu | recept. Na tento kompot používám letní jablka trhaná. Pokud byste použili padaná jablka, tak by se kompot mohl zkazit.