Přejít k hlavnímu obsahu

Sterilované česnekové výhonky

Dnes Vám přináším recept na sterilované česnekové výhonky. Výhonky z česneku, které se potom stejně ostříhají používám totiž jako delikatesku. Připravte si sterilované česnekové výhonky, které můžete využít jako zdobení hotových jídel nebo jako přílohu ke grilovaným pokrmům.

Co je potřeba

  • ostříhané vršky z česneku (výhonky)

         NÁLEV:

  • 2 l vody
  • 0,5 l octa
  • 1 Deko – 100 g balení (kořenící sypký přípravek určený k nakladání okurek, zeleniny a hub)
  • 150 g cukru
  • 20 tabletek Sacharinu
1

Výhonky se stříhají, když jsou krásně měkké. Pokud jsou už zdřevnatělé, tak ty nepoužívejte. Nezapomeňte si jeden výhonek nechat, abyste věděli kdy udělá "jedničku" a vy mohli tahat česnek ze země (většinou na sv. Annu).

2

Výhonky ostříháme na 4–5cm dlouhé kousky. Pacibulky si schováme a z nich pak vyrobíme pesto.

Nastříhané kousky nandáme do sklenic a zalijeme horkým nálevem.

3

Steriluji v horkovzdušné troubě po dobu 12 minut při 250 °C se zapnutým horkovzduchem.

Přidávám je jako ozdobu k hlavním chodům nebo v misce na zobnutí, když se griluje.

Jak se zavařuje v horkovzdušné troubě?

Jak zavařovat v horkovzdušné toubě –  ZDE

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Řepa se zelím | recept
Řepa se zelím | recept. Co s úrodou řepy? Co takhle ji naložit se zelím?Je to neskutečná dobrota. Dělám ji každoročně (když mám teda dobrou úrodu). U…
Čalamáda co dům dal | recept
Čalamáda co dům dal | recept. Tuto zeleninu jsem měla doma a potřebovala jsem ji zdělat, můžete ale různě zeleninu kombinovat a použít např. červenou…