Mrkvová bábovka | recept na moučník
Mrkvová bábovka | recept na moučník. Nejen k nedělní kávě se vám bude hodit následující recept na mrkvovou bábovku. Už během pečení tak fantasticky voní, že bych ji nejradši zbaštila hned po vytažení z trouby. Je opravdu fantastická a mrkev v ní není vůbec poznat.
Co je potřeba
1 hrnek cukru,
1 hrnek oleje
2 hrnky polohrubé mouky
3 hrnky najemno strouhané mrkve (tj. asi 350 – 400 g)
1/2 hrnku rozinek
1/2 hrnku sekaných vlašských ořechů
2 čajové lžičky prášku do pečiva
2 čajové lžičky skořice
3 celá vejce
špetka soli
Těsto je takové husté, ale tak to má být viz. foto. Těsto nalijeme do sádlem vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C asi na hodinku, hodinku a čtvrt. Pokud začne vršek bábovky černat a ještě není uvnitř dopečená (zkoušíme po hodince špejlí), tak přes ní dejte alobal. Já ji pekla hodinu a čtvrt, ale záleží, jakou má kdo troubu.
Diskuze k článku