Přejít k hlavnímu obsahu

Mrkvová bábovka | recept na moučník

Mrkvová bábovka | recept na moučník

Mrkvová bábovka | recept na moučník. Nejen k nedělní kávě se vám bude hodit následující recept na mrkvovou bábovku. Už během pečení tak fantasticky voní, že bych ji nejradši zbaštila hned po vytažení z trouby. Je opravdu fantastická a mrkev v ní není vůbec poznat.

Co je potřeba

1 hrnek cukru,

1 hrnek oleje

2 hrnky polohrubé mouky

3 hrnky najemno strouhané mrkve (tj. asi 350 – 400 g)

1/2 hrnku rozinek

1/2 hrnku sekaných vlašských ořechů

2 čajové lžičky prášku do pečiva

2 čajové lžičky skořice

3 celá vejce

špetka soli

Nejdříve si očistíme mrkev a nastrouháme najemno, vložíme do mísy a na ni naházíme všechny ostatní suroviny a promícháme.

Nejdříve si očistíme mrkev a nastrouháme najemno, vložíme do mísy a na ni naházíme všechny ostatní suroviny a promícháme.

Nejdříve se bude zdát, že to moc nejde, ale míchejte a pak to nechte asi 5 minutek odležet. Celé to pustí šťávu a pak to už bude vypadat daleko lépe.

Nejdříve se bude zdát, že to moc nejde, ale míchejte a pak to nechte asi 5 minutek odležet. Celé to pustí šťávu a pak to už bude vypadat daleko lépe.

Těsto je takové husté, ale tak to má být viz. foto. Těsto nalijeme do sádlem vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C asi na hodinku, hodinku a čtvrt. Pokud začne vršek bábovky černat a ještě není uvnitř dopečená (zkoušíme po hodince špejlí), tak přes ní dejte alobal. Já ji pekla hodinu a čtvrt, ale záleží, jakou má kdo troubu.

Těsto je takové husté, ale tak to má být viz. foto. Těsto nalijeme do sádlem vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C asi na hodinku, hodinku a čtvrt. Pokud začne vršek bábovky černat a ještě není uvnitř dopečená (zkoušíme po hodince špejlí), tak přes ní dejte alobal. Já ji pekla hodinu a čtvrt, ale záleží, jakou má kdo troubu.

Po vytažení z trouby nechejte bábovku ještě ve formě asi 5 minut odležet a pak pomalu vyklopte, aby nepraskla (poslední dobou mám totiž smůlu, že mi trošku praskne, ale to je asi mýma rukama).

Po vytažení z trouby nechejte bábovku ještě ve formě asi 5 minut odležet a pak pomalu vyklopte, aby nepraskla (poslední dobou mám totiž smůlu, že mi trošku praskne, ale to je asi mýma rukama).

Určitě zkuste! Je to zase něco jiného.

DOBROU CHUŤ!!!

Určitě zkuste! Je to zase něco jiného.

 

 

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Pindruše
Pindruše
  Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…
Babiččina bublanina | recept na buchtu
Babiččina bublanina | recept na buchtu
Babiččina bublanina | recept na buchtu. Přemýšlíte, co s natrhaným ovocem? Následující recept na babiččinu bublaninu vás jistě nezklame. Postup je jed…