Přejít k hlavnímu obsahu

Tvarohovo-jahodový krém | recept

Tvarohovo-jahodový krém | recept od Zdeničky. Tvaroh a jahody jsou bezesporu skvělou kombinací. Zkuste si z nich připravit krém na dort. Blýsknete se s ním před návštěvou i rodinou. 

Co je potřeba

2 másla

2 kostky tvarohu (ne jiný)

3 jahodové pudinky

1 plechovka sterilovaných jahod

500 ml mléka

350 g cukru krupice

ještě 1 plechovka jahod na poházení krému (viz. foto)

1

Nejdříve (nejlépe již den předem) si z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustší pudink.

2

Pokud si den předem nevzpomenete, dejte ho po uvaření zchladnout do vody. Když je pudink pořádně zchladlý, vyšleháme si v míse ručním šlehačem dvě měkká másla, do kterých poté po lžících zašleháme pudink, poté zašleháme kostky tvarohu a nakonec zcezené a okapané jahody.

3

Z této dávky je krému docela dost. Osobně dělám jen poloviční dávku a tu ještě kombinuji na dortu se Salkovým krémem (viz. foto). S touto kombinací krémů budete vždy za hvězdu!

DOBROU CHUŤ!!!

Poznámka: POZOR – tento krém se nehodí jako podklad pod marcipán!!! Dávám ho pouze dovnitř dortu, navrch pak salkový.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články