Tvarohovo-jahodový krém | recept
Tvarohovo-jahodový krém | recept od Zdeničky. Tvaroh a jahody jsou bezesporu skvělou kombinací. Zkuste si z nich připravit krém na dort. Blýsknete se s ním před návštěvou i rodinou.
Co je potřeba
2 másla
2 kostky tvarohu (ne jiný)
3 jahodové pudinky
1 plechovka sterilovaných jahod
500 ml mléka
350 g cukru krupice
ještě 1 plechovka jahod na poházení krému (viz. foto)
Krok 1
Nejdříve (nejlépe již den předem) si z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustší pudink.
Krok 2
Pokud si den předem nevzpomenete, dejte ho po uvaření zchladnout do vody. Když je pudink pořádně zchladlý, vyšleháme si v míse ručním šlehačem dvě měkká másla, do kterých poté po lžících zašleháme pudink, poté zašleháme kostky tvarohu a nakonec zcezené a okapané jahody.
Krok 3
Z této dávky je krému docela dost. Osobně dělám jen poloviční dávku a tu ještě kombinuji na dortu se Salkovým krémem (viz. foto). S touto kombinací krémů budete vždy za hvězdu!
DOBROU CHUŤ!!!
Poznámka: POZOR – tento krém se nehodí jako podklad pod marcipán!!! Dávám ho pouze dovnitř dortu, navrch pak salkový.