Přejít k hlavnímu obsahu

Krém stracciatella | recept na jednoduchý smetanový krém

Krém stracciatella | recept na jednoduchý smetanový krém​. Vyzkoušejte si připravit jednoduchý smetanový krém podle následujícího receptu. Krém stracciatella je rychlý na přípravu a nenáročný na suroviny. Díky tvarohu a smetaně má krém krásně hladkou a jemnou konzistenci, pudink zajistí, že bude držet. A samozřejmě nesmí chybět čokoláda, díky níž je krém stracciatella kropenatý. 
 

Co je potřeba

250 g tvarohu v kostce

2 zakysané smetany (celkem 400 g)

250 ml smetany ke šlehání

100 g čokolády na vaření

 

1 vanilkový cukr

250 ml mléka

1 a půl balíčku vanilkového pudinku

dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru

1

Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout. V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanými smetanami. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink.

2

Dále přisypeme najemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zapracujeme ji do krému.

3

Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžete přisladit. Krémem můžete promazat piškotový korpus nebo ho použít jen jako skvělý dezert. Vyzkoušejte!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Tvarohovo-jahodový krém | recept
Tvarohovo-jahodový krém | recept od Zdeničky. Tvaroh a jahody jsou bezesporu skvělou kombinací. Zkuste si z nich připravit krém na dort. Blýsknete se…
Punčovina | recept na neotřelý dezert
Punčovina | recept na neotřelý dezert. Z jednoho korpusu udělám dvě pěkná prsa akorát do ruky. Nebo upeču plát jako na piškotovou roládu a pak je post…
Pařížská šlehačka | recept na krém
Pařížská šlehačka | recept na krém. Plánujete dort na oslavu? Vyzkoušejte si dezert s pařížkou šlehačkou. Poradím vám, jak ji připravit tak, aby se za…