Přejít k hlavnímu obsahu

Čokoládový krém na dort | recept na vařený čokoládový krém

Čokoládový krém na dort | recept na vařený čokoládový krém. Pokud jste milovníci kakaa a čokolády jako já, doporučuji vám připravit si do dortů nebo rolád tento skvělý krém od mé známé Zdeničky. Jeden den se uvaří kakaový základ a druhý den se vyšlehá krém. Je vhodný i pod marcipán! Vyzkoušejte si uvařit tento výborný čokoládový krém na dort, určitě si ho oblíbíte a jiný už nebudete chtít. 

Co je potřeba

1 smetana 33% v kelímku

2 žloutky

350 g moučkového cukru

100 g holandského kakaa

100 g Omegy

2 másla (500 g)

1

První den si nachystáme kakaový základ. Jako první si v misce smícháme kakao s moučkovým cukrem.

2

Do hrnce dáme smetanu, žloutkyOmegu. Zahřejeme a mícháme, dokud se Omega nerozpustí

3

Potom postupně za stálého míchání přisypáváme směs kakaa a cukru. Vznikne nám tmavě hnědý kakaový základ, který asi minutu necháme povařit. Necháme zchladnout a dáme ho přes noc do lednice.

4

Kakaový základ bude druhý den tuhý, měl by se táhnout.  Nyní vyšleháme dvě změklá másla.

5

 Postupně k nim přidáváme vždy dvě lžíce základu a zašleháme. Krém vystačí na dort o průměru 26 cm dvakrát rozkrojený nebo na tři piškotové rolády.

Pokud vám bude nějaký zbývat, dejte ho do misky a do mrazáku. Po vytažení nechte při pokojové teplotě změknout, bude jak čerstvý.

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Tvarohovo-jahodový krém | recept
Tvarohovo-jahodový krém | recept od Zdeničky. Tvaroh a jahody jsou bezesporu skvělou kombinací. Zkuste si z nich připravit krém na dort. Blýsknete se…