Punčovina | recept na neotřelý dezert
16. Červen 2021
Punčovina | recept na neotřelý dezert. Z jednoho korpusu udělám dvě pěkná prsa akorát do ruky. Nebo upeču plát jako na piškotovou roládu a pak je postup dále stejný. Punčovina je pak chutnější.
Co je potřeba
upečený piškot nebo koupený kulatý korpus (viz. foto)
3 polévkové lžíce krému (např. salkový krém)
1 polévková lžíce rybízové marmelády
asi 1 čajová lžička rumu nebo dle potřeby
marcipán na potažení
Další zajímavé články
Maková náplň na koláč | recept na rychlou makovou nádivku
Maková náplň na koláč | recept na rychlou makovou nádivku. Máte chuť na makovou náplň a nevíte si rady, jak mák správně zpracovat, aby nebyla nádivka…
Piškotová roláda s marmeládou | recept na klasický piškotový dezert
Piškotová roláda s marmeládou | recept na klasický piškotový dezert. Piškotové rolády se mnozí obávají, ale s mým postupem ji hravě zvládnete a u…
Krém z vlašských ořechů | recept na výborný krém
Krém z vlašských ořechů | recept na výborný krém. Hledáte- li inspiraci, čím naplnit dort nebo cukroví, vyzkoušejte recept na krém z vlašských ořechů,…
Tvarohovo-jahodový krém | recept
Tvarohovo-jahodový krém | recept od Zdeničky. Tvaroh a jahody jsou bezesporu skvělou kombinací. Zkuste si z nich připravit krém na dort. Blýsknete se…
Piškotová buchta | recept na koláč od Kajdy
Piškotová buchta | recept na koláč od Kajdy. Piškot s ovocem je klasika, která neomrzí. Ovoce můžete volit dle sezóny a chuti. Krém ze zakysané smetan…
Diskuze k článku