Přejít k hlavnímu obsahu

Čokoládová poleva, která se neláme | recept

Čokoládová poleva, která se neláme | recept. Čokoládová poleva podle mého receptu je lahodná, neláme se a dají se s ní vykouzlit zázraky při zdobení dortů, cukroví nebo dezertů. Doporučuji vyzkoušet mou čokoládovou polevu, která se neláme a se kterou budou vaše dorty excelentní.

Co je potřeba

  • 200g Orion čokolády na vaření
  • 6 polévkových lžic vody
  • 3 polévkové lžíce smetany 33%
  • 1 polévková lžíce rozpuštěného másla
1

Čokoládu roztopíme společně s vodou ve vodní lázni za stálého míchání. Já sama mám el. sporák, čokoládu roztopím ve vodní lázni tak na stupni ohřevu č. 3.

2

Když je čokoláda rozpuštěná, přidáme šlehačku. Vše důkladně promícháme. Na závěr vmícháme rozpuštěné máslo. Upozorňuji, že NE Heru, ale máslo. Pokud přidáte Heru, nebude poleva dobrá a pevná.

3

Necháme zchladnout asi na 30-40 °C a poté polijeme dort. Uvedené množství vystačí na polevu vrchní části dortu. Pokud byste chtěli polít čokoládovou polevou celý dort včetně bočních stran, pak musíte udělat polevu ze tří čokolád.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Tvarohovo-jahodový krém | recept
Tvarohovo-jahodový krém | recept od Zdeničky. Tvaroh a jahody jsou bezesporu skvělou kombinací. Zkuste si z nich připravit krém na dort. Blýsknete se…
Pindruše
  Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…
Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…