Jablková povidla | recept na domácí povidla
27. Srpen 2024
Jablková povidla | recept na domácí povidla. Povidla nemusí být jen švestková, zkuste i jablková. Z této dávky jsem měla moc skleniček, koukněte na fotky. Povidla do druhého dne krásně ztuhnou a jsou naprosto bombová! Určitě zkuste, já dělala dvě dávky a myslím, že mám vystaráno i na příští rok.
Co je potřeba
5 kg jablek ( i padaných)
2,5 kg krystalového cukru
125 ml octa
2 čajové lžičky mleté skořice
6 kusů badyánu
21 kusů hřebíčku
Do druhého dne jablíčka pustí šťávu. Pak je dáme vařit asi na hodinku a čtvrt (el. sporák č.6 a jak začnou probublávat, tak stáhneme na č.4), až zasklovatí (jak poznáte, že jsou sklovatá…viz. video).
Další zajímavé články
Jablečný kompot na zimu | recept
Jablečný kompot na zimu | recept. Na tento kompot používám letní jablka trhaná. Pokud byste použili padaná jablka, tak by se kompot mohl zkazit.
Jak zavařovat v horkovzdušné troubě | postup
Jak zavařovat v horkovzdušné troubě | postup. Nabízím vám postup na zavařování, u něhož se obejdete bez zavařovacího hrnce a teploměru. Zavařte s…
Čalamáda z přerostlých nakladaček | recept
Čalamáda z přerostlých nakladaček | recept. Přerostly vám nakladačky a máčáků máte dost? Pak vyzkoušejte tuhle výbornou čalamádu podle mého souseda. D…
Osvěžující jablečný kompot | recept
Osvěžující jablečný kompot | recept. Nevíte co se starými jablíčky? Štrůdlu už máte plné zuby? Zkuste tuhle dobrůtku, která je i díky hřebíčku…
Cikánská omáčka k masu | recept
Cikánská omáčka k masu | recept. Cikánská omáčka je výborná jako příloha ke grilovaným masům, párkům, klobásám nebo lze použít i jako přídavek do minu…
Diskuze k článku