Přejít k hlavnímu obsahu

Jahodový džem | recept na domácí džem

Jahodový džem | recept na domácí džem. Na tento jahodový džem jsem chodila ke kamarádčině mamince, když jsme ještě byli na základce. A okamžitě jsme zblazli celou skleničku na posezení. Je to taková mňamka, že ani konzervační přípravek nebude potřeba. Džem je trošku „tekutější“, tak ho používám i na zmrzlinové poháry.

Co je potřeba

1 kg jahod

800 g cukru

Jahody opláchneme, odstraníme stopky se zbytkem okvětí, vložíme do hrnce.

A pomalu a stálého míchání vaříme ( ještě jsem je pokrájela na polovinu). Když se odpaří část tekutiny (necelá polovina), postupně přisypáváme cukr a dále opatrně mícháme.

Během přípravy se nemá přerušit var! Po přidání celého množství cukru vaříme ještě asi 5 minut.

Pak horký džem plníme do sklenic, uzavřeme víčky a do druhého dne obrátíme dnem vzhůru.

Pro delší trvanlivost můžeme přidat konzervační přípravek (petosu – dle návodu nebo zavařit).

Vyzkoušejte!

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články