Přejít k hlavnímu obsahu

Švestkový kompot | recept na zavařené ovoce

Švestkový kompot | recept na zavařené ovoce. Švestkový kompot u nás nesmí v zimě chybět u oběda. Kompot můžete dělat z celých švestek nebo z rozpůlených a vypeckovaných. Postup je velmi jednoduchý. Zavařte si také tyto voňavé podzimní plody.

Co je potřeba

nepřezrálé švestky

1 l vody

300 g cukru

Otrhané švestky omyjeme pod tekoucí vodou. 

Připravíme si sladký nálev. 1 litr vody svaříme (zahřejeme) s 300 g cukru. NEVAŘIT! Do omytých lahví naskládáme švestky 2cm pod okraj sklenice a zalijeme je sladkým nálevem.

Sklenice pak zavíčkujeme a zavaříme. Zavařuji v horkovzdušné troubě. Sklenice o objemu 720 ml zavařuji na 250°C po dobu 12-ti minut se zapnutým horkovzduchem.

Zavařené kompoty po vytažení z trouby otočíme víčkem dolů a takto je necháme do druhého dne vychladnout.

Jak zavařovat v horkovzdušné troubě najdete ZDE.

DOBROU CHUŤ!!!

 

 

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jablečný kompot na zimu | recept
Jablečný kompot na zimu | recept. Na tento kompot používám letní jablka trhaná. Pokud byste použili padaná jablka, tak by se kompot mohl zkazit.
Míchaný kompot | recept
Míchaný kompot | recept. Tenhle kompot milujeme. Vyzkoušejte si ho připravit v několika jednoduchých krocích popsaných níže, určitě si ho také zamiluj…