Přejít k hlavnímu obsahu

Jablečný kompot na zimu | recept

Jablečný kompot na zimu | recept. Na tento kompot používám letní jablka trhaná. Pokud byste použili padaná jablka, tak by se kompot mohl zkazit.

Co je potřeba

jablka (já použila červená letní)

1 l vody

40 dkg cukru (pokud jsou jablka sladší, cukr uberte)

1 čajová lžička kyseliny citrónové

Do každé sklenice: 

½ čajové lžičky mleté skořice

3 ks hřebíčku

 

Jablka oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Používám kráječ na jablka, který perfektně jablíčko rozdělí na osminky a vykrojí ohryzek.

Takto nakrájené měsíčky vkládám do mísy se studenou vodou, ve které jsem rozpustila kyselinu citrónovou (jablka tak nezačnou hnědnout).

Poté do každé sklenice nasypu ½ čajové lžičky mleté skořice, přihodím tři hřebíčky a nacpu do ní jablíčka. Svaříme 1 l vody se 40 dkg cukru a tímto pak zalijeme každou sklenici. Pevně uzavřeme víčkem a zavaříme.

Zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C po dobu 12 minut.

Jak zavařovat v horkovzdušné troubě najdete ZDE.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Míchaný kompot | recept
Míchaný kompot | recept. Tenhle kompot milujeme. Vyzkoušejte si ho připravit v několika jednoduchých krocích popsaných níže, určitě si ho také zamiluj…