Přejít k hlavnímu obsahu

Studnický guláš | recept na rychlý guláš

Studnický guláš | recept na rychlý guláš od Péti. Tento výborný guláš jsem jedla na táboře ve Studnici, když se tábor připravoval na první nápor dětí. Péťa ho uvařila se svojí maminkou a já ho tam jen ohřívala. Mě, manžela i děti recept nadchnul, proto jsem jej zařadila do našeho jídelníčku a musím se s vámi o něj rozdělit. Jeho příprava je rychlá a výsledek zaručen.

Co je potřeba

5 silných párků

4 větší mrkve

750 g brambor

1 větší cibule

2 polévkové lžíce gulášového koření

1 polévková lžíce mleté červené papriky

½ čajové lžičky kmínu

1 čajová lžička majoránky

1 čajová lžička Harmonie chuti (nemusí být)

1 stroužek česneku nebo 1 čajová lžička sušeného česneku

1 polévková lžíce sádla

sůl, pepř, tekuté polévkové koření

1

Párky oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, oškrabané brambory na kostičky a mrkev na kolečka. Cibuli krájím na půlkolečka.

2

Do hrnce dáme rozpustit sádlo, na kterém osmahneme cibuli. Když začne zlátnout, přidáme pokrájené párky. Minutu párky smažíme s cibulí a poté je zasypeme mletou paprikou a gulášovým kořením. Promícháme a přihodíme brambory.

3

Vše zalijeme asi 1,5 2 l vody (zalívám to horkou, převařenou vodou). Přidáme Harmonii chuti, kmín, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni asi 20 minut (el. sporák č. 4), dokud nejsou brambory a mrkev měkké.

4

Nakonec přidáme utřený česnek se solí, posypeme majoránkou a popřípadě dochutíme trochou tekutého polévkového koření. Dle potřeby ještě osolíme. Podáváme s chlebem. Z tohoto množství je asi 4 5 l guláše. Dobrou chuť!

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…
Buřtguláš | recept podle Kajdy
Buřtguláš | recept podle Kajdy. Zbyly vám uzeniny po víkendovém opékání nebo jen potřebujete bleskurychle něco sytého uvařit? Připravte si buřtguláš p…
Jitulčiny kuřecí lívance | recept
Jitulčiny kuřecí lívance | recept. Tento recept mě napadl, když jsem potřebovala zdělat maso z mrazáku, abych měla místo na uložení švestek na zimu. R…