Přejít k hlavnímu obsahu

Přírodní vepřové plátky | recept

Přírodní vepřové plátky | recept. Následující recept je naprosto univerzální a opravdu výborný. Hodí se jak jako obyčejné jídlo, tak ho třeba s pomocí mých tipů můžete snadno proměnit ve slavnostní pokrm. Vyzkoušejte přírodní vepřové plátky podle mého receptu, uvidíte, že je jejich příprava velice jednoduchá a rychlá. Určitě si pochutnáte!

Co je potřeba

vepřové plátky dle počtu osob

sůl, pepř, grilovací koření

hladká mouka

olej

asi 1cm silný plátek másla

 

1

Vepřové plátky naklepeme, trochu nařízneme (aby se pak nezkroutily), osolíme, opepříme a lehce posypeme grilovacím kořením.

2

Poté všechny plátky poprášíme hladkou moukou a dáme na rozpálený olej (el. sporák na č. 6) z obou stran osmahnout. Bude se to přichytávat, příčinou je mouka, proto hned, jak plátek na pánev položíte, ho vidličkou nadzvedněte a pak vraťte zpět a bude to dobré.

3

Když jsou plátky z obou stran zlatavé, podlijeme je trochou vody (poté dle potřeby dolíváme) a přidáme plátek másla. Když se máslo rozpustí, přilejeme opět vodu a dáme pod pokličku dusit, dokud nejsou plátky měkké.

4

Když je maso měkké a máme už potřebné množství sosíku, je hotovo. Můžeme podávat. My to měli jako obyčejný oběd s bramborem.

TIP, jak tuhle dobrůtku změnit v minutku:

Před podáváním můžete na každý plátek položit kousek broskve a na ní ještě plátek šunky a sýra a nechat na vypnuté plotýnce pod pokličkou dojít.

Výborné je i každý plátek potřít Křeníkem a zase na něj položit plátek šunky a sýra a nechat krátce prohřát.

Fantazii se meze nekladou, akorát pak podáváme s hranolkami, americkými bramborami nebo kroketami.

Dobrou chuť!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články