Přejít k hlavnímu obsahu

Naložený králík po Vlčicku | recept

Naložený králík po Vlčicku | recept. Tento recept mám moc ráda, protože je téměř bez práce a králík má kolem sebe dost výborného sosu. Pokud máte čerstvě staženého domácího králíka, nechává se přes noc odležet v lednici. Zpracovávám ho až druhý den.

Co je potřeba

1 naporcovaný králík

2 – 3 cibule

celý kmín

sůl

 

Nálev:

0,5 l vody

2 dcl slunečnicového oleje

2 polévkové lžíce plnotučné hořčice

2 – 3 stroužky česneku nebo granulovaný česnek (asi 1 čajová lžička)

1 čajová lžička mleté papriky (může být pálivá, jemná či uzená – dle chuti)

1

Nejdříve si nachystáme sos. Do vyšší misky nalijeme vodu a přidáme ostatní suroviny. Vše společně metličkou promícháme.

2

Králíka naporcujeme, osolíme a trochu posypeme kmínem. Na dno pekáčku poházíme na půlkolečka pokrájenou cibulku, na ni položíme králíka a zase poházíme cibulku.

3

Pak vše zalijeme celým nálevem, zavřeme a takto necháme králíka naloženého v chladu přes noc.

4

Druhý den si předehřejeme troubu na 180° C a králíka do ní vložíme. Pečeme ho asi hodinu. Poté víko sundáme, králíka otočíme a necháme ho péct ještě asi 30 minut s víkem a občas poléváme zbylým nálevem.

5

  
Po 30 ti minutách víko sundáme, králíka opět otočíme a už bez víka necháme dopéct asi 10 15 minut (jen co nahoře zezlátne). Je opravdu výborný!
Většinou pečeného králíka podávám s domácím houskovým knedlíkem domácím kysaným zelím. Jak zelí vařím najdete ZDE. Dobrou chuť!

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Pečený králík s bůčkem | recept
Pečený králík s bůčkem | recept. Upečte si k nedělními obědu králíka s bůčkem podle mého receptu. Díky bůčku není králík vysušený a jídlo skvěle voní.…