Přejít k hlavnímu obsahu

Pečený moravský vrabec | recept na jednoduché pečené vepřové

Pečený moravský vrabec | recept na jednoduché pečené vepřové

Moravský vrabec | recept na jednoduché pečené vepřové. Pokud nemáte čas a prostor stát dlouho u plotny a přesto si chcete udělat výborný a klasický oběd, vyzkoušejte následující recept na moravského vrabce. Vepřové plecko je šťavnaté a díky cibuli a česneku výborně a přitom jednoduše ochucené. Pokud si libujete v klasických chutí české kuchyně, určitě můj recept na moravského vrabce vyzkoušejte. Postup je nejen snadný, ale také téměř bez práce, během vaření si jídla nemusíte téměř všímat a přesto je výsledek zaručen. Inspirujte se a připravte si moravského vrabce.

Co je potřeba

500 g vepřového plecka

2 – 3 větší cibule

6 stroužků česneku

trošku oleje

sůl, kmín

hladká mouka na zahuštění

1

Maso si pokrájíme na kostky, cibuli na půlkolečka a česnek na kolečka.

2

Vše v pekáči smícháme dohromady, osolíme, okmínujeme, lehce zakápneme olejem a dáme do trouby. Troubu máme nastavenou na maximum (250°C).

3

Maso za občasného míchání osmahneme do zlatova. Podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud není maso měkké.

4

Občas podléváme vodou. Když je maso hotové, zaprášíme vypečenou šťávu trochou hladké mouky, promícháme a můžeme podávat. Podáváme se zelím, houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…