Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí ciabatty s olivami | recept na domácí pečivo

Domácí ciabatta s olivami | recept na domácí pečivo. Ze základního jednoduchého těsta na pizzu si i vy doma můžete upéct skvělé domácí ciabatty nebo prostě jen bagetky. Nejlepší je, že i druhý den jsou krásně měkké! Já už 9 let nekupuji chleba a od teď ani rohlíky, protože tyto bagetky jsou prostě dokonalé. Upečte si podle mého receptu domácí ciabatty s olivami, určitě se je také zamilujete. 

Co je potřeba

250 ml vlažné vody

1/2 kostičky čerstvého droždí

1 a půl polévkové lžíce olivového oleje

410 g hladké mouky

olivy - množství a druh dle chuti (používám černé kalamáty)

2 a půl čajové lžičky soli

1

Všechny suroviny dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny. Zapneme program kynuté těsto

2

Když je těsto hotové, tak ho vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme jej na 4 díly.

3

Z každého kousku vyválíme bagetku, kterou přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Než ji položíme, tak ji tak třikrát překroutíme jako twister.

4

Bagetky necháme pod utěrkou kynout ještě 20 minut. Poté je z rozprašovače postříkáme trochou vody a dáme péct do trouby předehřáté na 230°C na 20 minut nebo dozlatova. 

5

Bagetky ničím nepotírám! Ihned po vytažení z trouby bagetky postříkáme ještě trochu rozprašovačem a necháme na mřížce zchladnout. Jsou vláčné, měkké a určitě si je zamilujete.

Do těsta na bagetky můžete přidat smaženou cibulku nebo sýr, nejlepší jsou s goudou.

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka horká

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Vlčický špek | recept na domácí špek. S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme ho. Čím vyšší, tím lepš…