jitulciny-recepty.cz

Domácí ciabatty s olivami | recept na domácí pečivo

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Domácí ciabatta s olivami | recept na domácí pečivo. Ze základního jednoduchého těsta na pizzu si i vy doma můžete upéct skvělé domácí ciabatty nebo prostě jen bagetky. Nejlepší je, že i druhý den jsou krásně měkké! Já už 9 let nekupuji chleba a od teď ani rohlíky, protože tyto bagetky jsou prostě dokonalé. Upečte si podle mého receptu domácí ciabatty s olivami, určitě se je také zamilujete. 

Co je potřeba

250 ml vlažné vody

1/2 kostičky čerstvého droždí

1 a půl polévkové lžíce olivového oleje

410 g hladké mouky

olivy - množství a druh dle chuti (používám černé kalamáty)

2 a půl čajové lžičky soli

Krok 1

Všechny suroviny dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny. Zapneme program kynuté těsto

Krok 2

Když je těsto hotové, tak ho vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme jej na 4 díly.

Krok 3

Z každého kousku vyválíme bagetku, kterou přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Než ji položíme, tak ji tak třikrát překroutíme jako twister.

Krok 4

Bagetky necháme pod utěrkou kynout ještě 20 minut. Poté je z rozprašovače postříkáme trochou vody a dáme péct do trouby předehřáté na 230°C na 20 minut nebo dozlatova. 

Krok 5

Bagetky ničím nepotírám! Ihned po vytažení z trouby bagetky postříkáme ještě trochu rozprašovačem a necháme na mřížce zchladnout. Jsou vláčné, měkké a určitě si je zamilujete.

Tipy

Do těsta na bagetky můžete přidat smaženou cibulku nebo sýr, nejlepší jsou s goudou.


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/domaci-ciabatty-s-olivami-recept-na-domaci-pecivo.html