Přejít k hlavnímu obsahu

Perníčky bez tuku | recept na vánoční cukroví

Perníčky bez tuku | recept na vánoční cukroví

Perníčky bez tuku | recept na vánoční cukroví. Tento recept mám od své kamarádky Péti, která je dělá už hodně dlouho. Já se k nim dostala až letos. Nevěřila jsem, že vydrží měkké stále, když v nich není tuk, ale opak je pravdou a ke všemu jsou ještě neskutečně žravé. Doporučuji vyzkoušet perníčky bez tuku. 

Co je potřeba

500 g hladké mouky

150 g cukr moučka

200 g medu

2 celá vejce

1 čajová lžička jedlé sody

2 čajové lžičky perníkového koření

 

Bílková poleva

1 bílek

16 dkg moučkového cukru (3x prosátého)

1 čajová lžička citrónové šťávy

 

Na potření

1 celé vejce

4 čajové lžičky mléka

1

Všechny suroviny odměříme do mísy, promícháme je a na pomoučněném vále z nich vypracujeme těsto.

2

Těsto vložíme do igelitového sáčku a necháme takto 24 hodin odležet v lednici.

3

Druhý den těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Perníčky dáme péct do trouby předehřáté na 160°C po dobu 7 – 8 minut.

4

Po vytažení z trouby perníčky hned potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem, aby se krásně leskly. Nakonec perníčky malujeme bílkovou polevou dle vlastní fantazie. Na bílkovou polevu šlehejte uvedené suroviny 5 minut na nejvyšší stupeň. U nás se po nich tak zaprášilo, že jsem je ani nestihla namalovat. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Perníčky od Anturky | recept
Perníčky od Anturky | recept
Perníčky od Anturky | recept. Vůně vánočních perníčků patří ke klasickým svátečním vůním. Hledáte-li ten správný recept na perníčky, vyzkoušejte tento…
Sádlové vanilkové rohlíčky | recept
Sádlové vanilkové rohlíčky | recept
Sádlové vanilkové rohlíčky | recept. Tyhle rohlíčky se dělají 2 – 3 týdny před Vánocemi, aby pěkně odležely. Jsou naprosto dokonalé a sádlo tam není v…