Přejít k hlavnímu obsahu

Rajčatová marmeláda | recept na netradiční zavařeninu

Rajčatová marmeláda | recept na netradiční zavařeninu

Rajčatová marmeláda | recept na netradiční zavařeninu. Jak se zbavit velké úrody rajčat? Přináším vám netradiční řešení v podobě rajčatové marmelády. Je úžasná, opravdu chutná jako meruňková, nikdo nepozná, že je z rajčat!

Co je potřeba

2 kg rajčat (třeba i popraskaných)

1,5 kg cukru

3 Pektogely

1 lžičku skořice

100 ml rumu

Rajčata pokrájíme a rozvaříme na hustou kaši (nepřidávat vodu!!!).

Rajčata pokrájíme a rozvaříme na hustou kaši (nepřidávat vodu!!!).

Necháme mírně vychladnout, rozmixujeme, přidáme cukr a Pektogel dle návodu na obale, lžičku skořice a za častého míchání vaříme asi 15 minut (na el. sporáku č. 4).

Necháme mírně vychladnout, rozmixujeme, přidáme cukr a Pektogel dle návodu na obale, lžičku skořice a za častého míchání vaříme asi 15 minut (na el. sporáku č. 4).

Potom hrnec odstavíme z ohně, vmícháme rum (zapění to) a horkou hmotu nalijeme do sklenic.

Potom hrnec odstavíme z ohně, vmícháme rum (zapění to) a horkou hmotu nalijeme do sklenic.

Sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C (já zavařuju v horkovzdušné troubě – malé skleničky 10 ks, 5 minut na 250°C.

Vyzkoušejte a budete za hvězdu! 

DOBROU CHUŤ!!!

Sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C (já zavařuju v horkovzdušné troubě – malé skleničky 10 ks, 5 minut na 250°C. Vyzkoušejte a budete za hvězdu! DOBROU CHUŤ!!!

Tipy

Popis zavařování v horkovzdušné troubě mám ZDE.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Marmeláda z červeného rybízu | recept
Marmeláda z červeného rybízu | recept
Marmeláda z červeného rybízu | recept. Červený rybíz otrháme. Trháme celé hrozínky i se stopkami. Rybíz pomeleme ve strojku na bobuloviny (já mám po b…