Přejít k hlavnímu obsahu

Meruňková marmeláda | recept na domácí zavařeninu

Meruňková marmeláda | recept na domácí zavařeninu. Lámete si hlavu, jak zpracovat úrodu meruněk? Jednoduchá rada, uvařte si meruňkovou marmeládu. Z kila meruněk jsou 4 menší skleničky marmelády. Meruňková marmeláda je u nás TOP a v obrázkovém postupu mrkněte, jaký originální dárek jsem vymyslela pro svou nejlepší švagrovou Aničku a inspirujte se.

Co je potřeba

1 kg meruněk

100 ml vody

želírovací cukr Dr. Oetker 2:1

2 čajové lžičky kyseliny citrónové

Meruňky omyjeme a rozdělíme na půlky.

Půlky meruněk vložíme do hrnce a podlijeme je 100 ml vody. Za stálého míchání je necháme rozvařit (el. sporák na č.3).

Když jsou meruňky rozvařené, tak je tyčovým mixérem rozmixujme dohladka, přidáme želírovací cukr, kyselinu citrónovou a za stálého míchání povaříme asi 5 minut.

Po uplynulém čase si na talířek odebereme vzorek, a pokud po vychladnutí je tuhý, můžeme marmeládu plnit do skleniček.

Marmeládu plníme do skleniček ještě horkou, uzavřeme víčky a do druhého dne necháme dnem vzhůruNEZAVAŘUJEME. DOBROU CHUŤ!!!

Na marmeládu můžete vymyslet orginální etiketu a zajímavý dárek je na světe!

 

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Marmeláda z červeného rybízu | recept
Marmeláda z červeného rybízu | recept. Červený rybíz otrháme. Trháme celé hrozínky i se stopkami. Rybíz pomeleme ve strojku na bobuloviny (já mám po b…