Přejít k hlavnímu obsahu

Marmeláda z červeného rybízu | recept

Marmeláda z červeného rybízu | recept. Červený rybíz otrháme. Trháme celé hrozínky i se stopkami. Rybíz pomeleme ve strojku na bobuloviny (já mám po babičce) a podle množství rybízového protlaku pak postupujeme dle receptu. Vyzkoušejte si marmeládu z červeného rybízu podle mého receptu. Skvěle se hodí jako nádivka do koláčů a nejen vánočního cukroví.

Co je potřeba

na 1 l rybízového protlaku:

1000 g cukru krupice nebo krystal

1 sáček Pektogelu

 

na 2,5 l rybízového protlaku dávám:

2500 g cukru krupice nebo krystal

3 sáčky Pektogelu

 

Návod na 1l šťávy:

Odměřený rybízový protlak nalijeme do hrnce.

V 500 g cukru promícháme sáček Pektogelu. Za stálého míchání směs nasypeme do hrnce a na mírném ohni (el. sporák č.4) mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

Potom za občasného míchání přivedeme marmeládu k varu a necháme vařit 3 minutky. Tvořící se pěnu sbíráme pryč z hrnce.

Poté přidáme zbylých 500 g cukru, důkladně rozmícháme a povaříme 1 minutu. A je hotovo.

Hotovou marmeládu plníme do skleniček a zavařujeme. Zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C po dobu 6 minut.

Z 2500 ml rybízového protlaku jsem měla 11 ks skleniček od Kunovjanky.

Návod na zavařování v horkovzdušné troubě mám ZDE.

DOBROU CHUŤ!!!

 

 

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Je úúúúúúžasná, opravdu chutná jako meruňková…nikdo nepozná, že je z rajčat!
Cikánská omáčka k masu | recept. Cikánská omáčka je výborná jako příloha ke grilovaným masům, párkům, klobásám nebo lze použít i jako přídavek do minu…