Květáková polévka | recept na zeleninovou polévku
Květáková polévka | recept na zeleninovou polévku. Přemýšlíte, jakou polévku uvařit? Co takhle připravit květákovou? Poradím vám krok za krokem, jak uvařit tu nejlepší. Na následujících řádcích naleznete můj osvědčený a mnohokrát vyzkoušený předpis na květákovou polévku. Tento recept na zeleninovou polévku si určitě také oblíbíte, není náročný na čas ani na suroviny. Vyzkoušejte!
Co je potřeba
1 menší květák nebo co zbyde, když obalujete
1 vejce
2 polévkové lžíce hladké mouky
asi 2 cm silný plátek másla
1/2 kostky Karpatského nebo jiného bujónu
1 – 2 polévkové lžíce tmavé instantní jíšky Knorr
sůl, maggi, libeček (je nejlepší, ale může být i petrželka)
Přidáme na malé růžičky naporcovaný květák a půlku bujónu. Sporák máme stále na č. 4 a takto vaříme 15 – 20 minut, dokud není květák krásně měkký (vařím, dokud se mi trošku nezačne „rozpadat“). Poté přidám pro tmavší barvu asi 2 polévkové lžíce jíšky Knorr a nechám asi 5 minut vařit (jíška se musí dokonale rozpustit).
Diskuze k článku