Přejít k hlavnímu obsahu

Květáková polévka | recept na zeleninovou polévku

Květáková polévka | recept na zeleninovou polévku. Květáková polévka nemusí být jen nenáviděnou polévkou ze školní jídelny. S mým receptem určitě změníte názor a zařadíte ji do svého repertoáru. Uvařte si ji krok za krokem, na následujících řádcích vám poradím, jak na to.

Co je potřeba

1 menší květák nebo co zbude, když obalujete

1 vejce

2 polévkové lžíce hladké mouky

asi 2 cm silný plátek másla

1/2 kostky Karpatského nebo jiného bujónu

1 – 2 polévkové lžíce tmavé instantní jíšky Knorr

sůl

maggi

libeček (je nejlepší, ale může být i petrželka)

V hrnci si uděláme na másle zlatavou jíšku (el. sporák na č.4), trochu osolíme a zalijeme horkou vodou z konvice.

Přidáme na malé růžičky naporcovaný květák a půlku bujónu. Sporák máme stále na č.4 a takto vaříme 15 – 20 minut, nebo dokud není květák krásně měkký (vařím, dokud se mi trošku nezačne „rozpadat“).

Poté přidám pro tmavší barvičku asi 2 polévkové lžíce jíšky Knorr a nechám asi 5 minut vařit (jíška se musí dokonale rozpustit).

Do hotové polévky rozmíchám jedno vejce a přidám nadrobno pokrájený čerstvý libeček – libeček dá polévce fantastickou vůni, samozřejmě můžete dát petrželku nebo pažitku, ale libeček je opravdu nej. Polévku dochutím solí a maggi.

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články