Přejít k hlavnímu obsahu

Kvasnicové knedlíčky do polévky | recept na knedlíčky z droždí

Kvasnicové knedlíčky do polévky | recept na knedlíčky z droždí. Kvasnicové knedlíčky jsou hitem české kuchyně. Drožďová polévka je sama o sobě lahodná. S kvasnicovými knedlíčky můžete ozvláštnit chuť například kuřecího vývaru. Fantazii se meze nekladou. Stejně tak můžete kvsanicové knedlíčky zpracovat do různých tvarů. Já sama těsto protlačuji přes cedník na noky. Moje děti je mají radši menší. Vyzkoušejte připravit kvasnicové knedlíčky do polévky podle mého následujícího receptu.

Co je potřeba

  • 120 g čerstvých kvasnic (3 kostičky)
  • 1 celé vajíčko
  • 1 menší cibule
  • strouhanka
  • olej
  • muškátový ořech (může být i květ)
  • sůl, pepř
1

Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Poté do zesklovatělé cibule rozdrobíme kvasnice. Kvasnice mícháme metličkou, dokud se nerozpustí.

2

Rozpuštěné kvasnice necháme chvilku zchladnout. Poté do nich přidáme vejce, sůl, pepř a nastrouháme muškátový oříšek. Směs ochutnáme a ještě dle chuti můžeme přidat sůl či oříšek.

3

Do ochucené směsi přisypeme tolik strouhanky, aby šly lžičkou dělat knedlíčky. Dávejte pozor, abyste strouhanky nepřidali příliš mnoho. Mohli byste mít místo knedlíčků betonové koule. 

4

Já sama těsto protlačuji přes cedník na noky. Děti je mají radši menší. Knedlíčky asi 5 minut povaříme v polévce a můžeme podávat.

5

Drožďové knedlíčky přidávám do různých vývarů. Nejradši je máme v kuřecím vývaru.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články