jitulciny-recepty.cz

Květáková polévka | recept na zeleninovou polévku

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Květáková polévka | recept na zeleninovou polévku. Přemýšlíte, jakou polévku uvařit? Co takhle připravit květákovou? Poradím vám krok za krokem, jak uvařit tu nejlepší. Na následujících řádcích naleznete můj osvědčený a mnohokrát vyzkoušený předpis na květákovou polévku. Tento recept na zeleninovou polévku si určitě také oblíbíte, není náročný na čas ani na suroviny. Vyzkoušejte!

Co je potřeba

1 menší květák nebo co zbyde, když obalujete

1 vejce

2 polévkové lžíce hladké mouky

asi 2 cm silný plátek másla

1/2 kostky Karpatského nebo jiného bujónu

1 2 polévkové lžíce tmavé instantní jíšky Knorr

sůl, maggi, libeček (je nejlepší, ale může být i petrželka)

Krok 1

V hrnci si uděláme na másle zlatavou jíšku (el. sporák na č. 4), trochu osolíme a zalijeme horkou vodou.

Krok 2

Přidáme na malé růžičky naporcovaný květák a půlku bujónu. Sporák máme stále na č. 4 a takto vaříme 15 – 20 minut, dokud není květák krásně měkký (vařím, dokud se mi trošku nezačne „rozpadat“). Poté přidám pro tmavší barvu asi 2 polévkové lžíce jíšky Knorr a nechám asi 5 minut vařit (jíška se musí dokonale rozpustit).

Krok 3

Do hotové polévky rozmíchám jedno vejce a přidám nadrobno pokrájený čerstvý libeček – libeček dá polévce fantastickou vůni. Samozřejmě můžete dát petrželku nebo pažitku, ale libeček je opravdu nej.

Krok 4

Polévku dochutím solí a maggi. A máme hotovo, můžeme podávat. Dobrou chuť!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/kvetakova-polevka-recept-na-zeleninovou-polevku.html-0