Jak připravit tofu s omáčkou Teriyaki | recept asijské kuchyně
16. Červen 2021
Jak připravit tofu s omáčkou Teriyaki | recept asijské kuchyně. Výčet surovin uvedených v receptech asijské kuchyně mě pokaždé dostane. Tolik protichůdných chutí a vůní, u kterých je k neuvěření, že spolu mohou fungovat. A ono to opravdu funguje! Pokud spojíte chuť a vůni koření ještě navíc s tofu, tolik typickým právě pro asijskou kuchyni, je výsledek přímo famózní.
Co je potřeba
- 200 g tofu
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1 lžíce olivového oleje (lépe sezamového)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce Mirinu (sladké japonské rýžové víno)
- 1 lžíce medu
- 50 ml vody
- 2 jarní cibulky
- 1 hrst hladkolisté petržele
- 1 lžíce sezamových semínek
kuskus či jasmínová rýže jako příloha
Tipy
- Kvůli jedné lžíce Mirinu v tomto receptu jej nemusíte nutně kupovat. Bohatě si vystačíte s klasickým sladkým bílým vínem.
Varování
- Tuto asijskou dobrotu podávejte ihned, dokud je tofu křupavé. Čím déle ho necháte stát, tím bude gumovější.
Související články
Další zajímavé články
Máčáky od Jarky | recept na sterilované okurky
Máčáky od Jarky | recept na sterilované okurky. Následující recept sice vypadá složitě, ale rozhodně za tu trochu námahy stojí. Recept na máčáky mám o…
Vlčický bramborový salát | recept na salát
Vlčický bramborový salát | recept na salát. Bramborový salát patří ke správné oslavě. Připravte si ho podle mého receptu. Sterilovanou…
Masarykovo cukroví | recept na vánoční cukroví od Hany Machalíkové
Masarykovo cukroví | recept na vánoční cukroví od Hany Machalíkové. Masarykovo cukroví je velice lahodné a ne příliš těžké na přípravu. Z mého receptu…
Pindruše
Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…
Houbový guláš | recept na guláš s houbami
Houbový guláš | recept na guláš s houbami. Máte-li rádi guláš, vyzkoušejte jeho bezmasou variantu, uvidíte, že se vám po mase ani nezasteskne. Ho…
Diskuze k článku