Přejít k hlavnímu obsahu

Holandský řízek | recept

Holandský řízek | recept.  Vyzkoušejte můj zaručený recept na vynikající holandské řízky. Z této dávky jsem měla osm opravdu pořádných holanďáků. Usmažte si je také, zaručeně si pochutnáte. 

Co je potřeba

500 g mletého masa

300 g eidamu

2 celá vejce

1 polévková lžíce plnotučné hořčice

3 stroužky česneku

1 čajová lžička Harmonie chuti (nebo jiné dochucovadlo např. Vegeta, Kuchárek atd.)

dle potřeby sůl

hladká mouky

2 celá vejce

1 polévková lžíce mléka a strouhanka na obalení

 

 

1

Do mísy nastrouháme sýr na hrubém struhadle a česnek prolisujeme.

2

Přidáme ostatní suroviny a nejlépe rukou důkladně promícháme.

3

Z hotové směsi tvoříme větší válečky, které trochu splácneme (viz. foto).

4

Holanďáky pak klasicky obalíme v trojobale (do vajíček přidávám lžíci mléka) a smažíme dozlatova.

5

Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení
Jana (neověřeno) | So, 03/16/2019 - 21:25

Mám je ráda, ale nerada je dělám, protože sýr vytéká a prská to, napaluje se to. Jak tomu předejít?

Další zajímavé články