Přejít k hlavnímu obsahu

Holandský řízek | recept

Holandský řízek | recept.  Vyzkoušejte můj zaručený recept na vynikající holandské řízky. Z této dávky jsem měla osm opravdu pořádných holanďáků. Usmažte si je také, zaručeně si pochutnáte. 

Co je potřeba

500 g mletého masa

300 g eidamu

2 celá vejce

1 polévková lžíce plnotučné hořčice

3 stroužky česneku

1 čajová lžička Harmonie chuti (nebo jiné dochucovadlo např. Vegeta, Kuchárek atd.)

dle potřeby sůl

hladká mouky

2 celá vejce

1 polévková lžíce mléka a strouhanka na obalení

 

 

1

Do mísy nastrouháme sýr na hrubém struhadle a česnek prolisujeme.

2

Přidáme ostatní suroviny a nejlépe rukou důkladně promícháme.

3

Z hotové směsi tvoříme větší válečky, které trochu splácneme (viz. foto).

4

Holanďáky pak klasicky obalíme v trojobale (do vajíček přidávám lžíci mléka) a smažíme dozlatova.

5

Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…
Babiččiny krůtí placičky
Babiččiny krůtí placičky | recept na vynikající domácí placičky z krůtího masa. Přemýšlíte, jakou chuťovku uvařit rodině? Přináším vám recept na domác…
Pečená kachna | recept
Pečená kachna | recept. Přemýšlíte, co uvařit ke slavnostními obědu? S pečenou kachnou se nemůžete splést. S mým receptem to hravě zvládnete a sklidít…
Kuřecí roláda | můj recept na roládu
Kuřecí roláda | můj recept na roládu. Předem bych ráda napsala, že na vykostění masa jsem absolutní antitalent a kuře si vždy nechávám vykostit u řezn…