jitulciny-recepty.cz

Holandský řízek | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Holandský řízek | recept.  Vyzkoušejte můj zaručený recept na vynikající holandské řízky. Z této dávky jsem měla osm opravdu pořádných holanďáků. Usmažte si je také, zaručeně si pochutnáte. 

Co je potřeba

500 g mletého masa

300 g eidamu

2 celá vejce

1 polévková lžíce plnotučné hořčice

3 stroužky česneku

1 čajová lžička Harmonie chuti (nebo jiné dochucovadlo např. Vegeta, Kuchárek atd.)

dle potřeby sůl

hladká mouky

2 celá vejce

1 polévková lžíce mléka a strouhanka na obalení

 

 

Krok 1

Do mísy nastrouháme sýr na hrubém struhadle a česnek prolisujeme.

Krok 2

Přidáme ostatní suroviny a nejlépe rukou důkladně promícháme.

Krok 3

Z hotové směsi tvoříme větší válečky, které trochu splácneme (viz. foto).

Krok 4

Holanďáky pak klasicky obalíme v trojobale (do vajíček přidávám lžíci mléka) a smažíme dozlatova.

Krok 5

Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/hlavni-jidla/holandsky-rizek-recept