Přejít k hlavnímu obsahu

Buchta z pomazánkového másla | recept

Buchta z pomazánkového másla | recept

Buchta z pomazánkového másla | recept.  Vyzkoušejte buchtu z pomazánkového másla.  Je to vynikající, rychlá buchta a není suchá! Prostě FENOMENÁLNÍ!!! Všem vřele doporučuji! My ji milujeme.

Co je potřeba

1 velká sklenice švestkového nebo jakéhokoliv kompotu (720 ml)

1 kelímek obyčejného pomazánkového másla (200 g)

200 g polohrubé mouky

200 g cukru krupice

4 celá vejce

1 prášek do pečiva

Želé:

1 vanilkový pudink použila jsem i jahodový a také to bylo dobré)

2 polévkové lžíce moučkového cukru

šťáva z kompotu + voda dle potřeby

V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, postupně vmícháme vejce, pomazánkové máslo, cukr a zpracujeme v hladké těsto.

V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, postupně vmícháme vejce, pomazánkové máslo, cukr a zpracujeme v hladké těsto.

Pokud chcete použít mražené ovoce, tak pak na želé můžete použít třeba pomerančový 100% džus. Šťávu z kompotu slijeme a uchováme, švestky necháme na sítu okapat. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a na těsto rozprostřeme ovoce.

Pokud chcete použít mražené ovoce, tak pak na želé můžete použít třeba pomerančový 100% džus. Šťávu z kompotu slijeme a uchováme, švestky necháme na sítu okapat. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a na těsto rozprostřeme ovoce.

Želé si připravíme takto – šťávu z kompotu doplníme vodou, aby jí bylo 400 ml a klasicky z toho připravíme pudink. Doporučuji jej udělat hustší tzn. trochu déle vařit.

Želé si připravíme takto – šťávu z kompotu doplníme vodou, aby jí bylo 400 ml a klasicky z toho připravíme pudink. Doporučuji jej udělat hustší tzn. trochu déle vařit.

Dáme péct do trouby  předem vyhřáté na 180°C asi na 20 30 minut. Necháme vychladnout

Dáme péct do trouby předem vyhřáté na 180°C asi na 20 – 30 minut. Necháme vychladnout.

Hotové želé nalijeme na zchladlou buchtu a necháme v chladnu ztuhnout. DOBROU CHUŤ!!!

Hotové želé nalijeme na zchladlou buchtu a necháme v chladnu ztuhnout.

 

Je to opravdu skvělá buchta a pomazánkové máslo v ní nikdo nepozná.

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Tříbarevná buchta | recept pro Katku
Tříbarevná buchta | recept pro Katku
Tříbarevná buchta | recept pro Katku. Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své…
Buchta HIMALÁJE
Buchta HIMALÁJE | recept na moučník
Buchta HIMALÁJE | recept na moučník. Upečte si buchtu zvanou Himaláje, základem je kakaové těsto, náplň tvoří tvaroh a na vršek přijde opět kakaové tě…
Mechová peřinka | recept na moučník
Mechová peřinka | recept na moučník
Mechová peřinka | recept na moučník. Upečte si podle mého receptu buchtu zvanou mechová peřinka. Jak svědčí název, moučník je krásně nadýchaný a jemný…