jitulciny-recepty.cz

Buchta z pomazánkového másla | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Buchta z pomazánkového másla | recept.  Vyzkoušejte buchtu z pomazánkového másla.  Je to vynikající, rychlá buchta a není suchá! Prostě FENOMENÁLNÍ!!! Všem vřele doporučuji! My ji milujeme.

Co je potřeba

1 velká sklenice švestkového nebo jakéhokoliv kompotu (720 ml)

1 kelímek obyčejného pomazánkového másla (200 g)

200 g polohrubé mouky

200 g cukru krupice

4 celá vejce

1 prášek do pečiva

Želé:

1 vanilkový pudink použila jsem i jahodový a také to bylo dobré)

2 polévkové lžíce moučkového cukru

šťáva z kompotu + voda dle potřeby

V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, postupně vmícháme vejce, pomazánkové máslo, cukr a zpracujeme v hladké těsto.

Pokud chcete použít mražené ovoce, tak pak na želé můžete použít třeba pomerančový 100% džus. Šťávu z kompotu slijeme a uchováme, švestky necháme na sítu okapat. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a na těsto rozprostřeme ovoce.

Želé si připravíme takto – šťávu z kompotu doplníme vodou, aby jí bylo 400 ml a klasicky z toho připravíme pudink. Doporučuji jej udělat hustší tzn. trochu déle vařit.

Dáme péct do trouby  předem vyhřáté na 180°C asi na 20 30 minut. Necháme vychladnout

Hotové želé nalijeme na zchladlou buchtu a necháme v chladnu ztuhnout. DOBROU CHUŤ!!!

 

Je to opravdu skvělá buchta a pomazánkové máslo v ní nikdo nepozná.

 


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/buchta-z-pomazankoveho-masla-recept.html-0