Tříbarevná buchta | recept pro Katku. Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem ji překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v očích, když ho jedla. Jeden kousek mi zbyl na druhý den ke snídani, a pokud vydržíte ho nesníst hned po upečení, tak druhý den je to fakt ještě větší bomba. Pokud byste dělali poloviční dávku, tak to je akorát do koláčové kulaté formy.
Co je potřeba
Na plech o rozměrech 38 x 25 x 7cm
TĚSTO
520 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
2 ks prášku do pečiva
120 g másla nebo Hery
4 žloutky
8 – 10 polévkových lžic mléka
4 polévkové lžíce rumu
1 polévková lžíce kakaa
TVAROHOVÁ NÁPLŇ
1 kg tvarohu
10 – 12 polévkových lžic moučkového cukru
2 celé vejce
4 zarovnané polévkové lžíce dětské krupice
kůra z jednoho citrónu
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy, promícháme a vysypeme na vál. Na vále suroviny zpracujeme v hladké těsto (já dělám v robotu). Z hotového těsta odkrojíme 1/3, dáme do igelitového sáčku a vložíme do mrazáku.
Do zbylého kousku těsta zapracujeme polévkovou lžíci kakaa. Kakaové těsto vyválíme a přeneseme na plech.
Prsty ho dotvarujeme a uděláme asi 2 – 3 cm vysoký okraj. Teď si nachystáme tvarohovou náplň. Všechny suroviny na tvaroh dáme do mísy a vařečkou zamícháme.
Na kakaové těsto nalijeme tvarohovou náplň a rozetřeme do krajů.
Z mrazáku vyndáme těsto, které postrouháme na tvaroh. Buchtu dáme péct do trouby předehřáté na 180°C a pečeme, dokud vršek není růžový až mírně zlatavý.
Po upečení necháme buchtu vychladnout a můžeme jíst hned nebo vydržet do druhého dne, až se rozleží. To je potom bomba. DOBROU CHUŤ!!!
Tipy
Ze zbylých bílků můžete upéct třeba výborné minikremrole. Recept najdete ZDE.
Tříbarevný koláč | recept od Kajdy. Tříbarevný koláč je klasika, jestli jste na něj pozapomněli nebo ho neznáte, určitě neváhejte a vyzkoušejte ho. Pr…
Mechová peřinka | recept na moučník. Upečte si podle mého receptu buchtu zvanou mechová peřinka. Jak svědčí název, moučník je krásně nadýchaný a jemný…
Makový koláč s drobenkou | recept. Dnešní recept pro milovníky máku je rychlý a stojí za to ho vyzkoušet. Pokud byste rádi použili jako já domácí šves…
Buchta HIMALÁJE | recept na moučník. Upečte si buchtu zvanou Himaláje, základem je kakaové těsto, náplň tvoří tvaroh a na vršek přijde opět kakaové tě…
Diskuze k článku