Přejít k hlavnímu obsahu

Mechová peřinka | recept na moučník

Mechová peřinka | recept na moučník. Upečte si podle mého receptu buchtu zvanou mechová peřinka. Jak svědčí název, moučník je krásně nadýchaný a jemný. A u nás to dopadlo tak, že jsem ji ráno upekla a večer už nebyla. Inspirujte se!

Co je potřeba

4 vejce (sníh)

250 g Hery nebo másla

20 dkg cukru krupice

150 ml mléka

30 dkg polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

kůra z půlky citrónu 

1 polévková lžíce kakaa na obarvení půlky těsta

Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a Herou (máslem) do pěny a poté zašleháme mléko.

Dále přidáme ostatní suroviny a vše vypracujeme do hustší hmoty, do které pak zvolna vařečkou vmícháme sníh ze čtyř bílků (těsto nám jakoby zřídne a bude akorát).

Poté těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakao.

Pekáč si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a do něj pak lžící na střídačku poházíme těsta (viz. foto).

Dáme péct do trouby předehřáté na 170°C a pečeme, dokud vršek není zlatavý (viz. foto). DOBROU CHUŤ!!!

 

 

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Tříbarevná buchta | recept pro Katku
Tříbarevná buchta | recept pro Katku. Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své…
Světlá kefírová buchta | recept
Světlá kefírová buchta | recept.  Připravte si podle mého receptu světlou kefírovou buchtu. Těsto lze také nalít do bábovkové formy a upéct bábov…
Bramborová buchta s jablky | recept
Bramborová buchta s jablky | recept. Zbyly vám brambory a nevíte co s nimi? Upečte si bramborovou buchtu s jablky. Je to jednoduchý a celkem rychlý…