Přejít k hlavnímu obsahu

Rohlíčky ze zakysané smetany | recept

27. Listopad 2024
Rohlíčky ze zakysané smetany | recept

Rohlíčky ze zakysané smetany | recept. Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů. Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

Co je potřeba

450 g hladké mouky

1 Hera

1 zakysaná smetana (200 g)

moučkový cukr + vanilkový cukr na obalení

Mouku, Heru a zakysanou smetanu zpracujeme v hladké těsto.

Mouku, Heru a zakysanou smetanu zpracujeme v hladké těsto.

Těsto rozdělíme na 8 dílů.

Těsto rozdělíme na 8 dílů.

Z každého dílu vyválíme kolečko, které rozdělíme na osminky. Na každý kousek trojúhelníčku dáme čajovou lžičku libovolné náplně (Nutellu, švestková povidla, tvaroh, jablečná povidla...) a zatočíme do rohlíčku.

Z každého dílu vyválíme kolečko, které rozdělíme na osminky. Na každý kousek trojúhelníčku dáme čajovou lžičku libovolné náplně (Nutellu, švestková povidla, tvaroh, jablečná povidla...) a zatočíme do rohlíčku.

Jak zatočit rohlíček tak, aby náplň nevytekla, uvidíte na videu ZDE. Ty špičky dávejte dolů na plech, ať se vám rohlíčky nerozjedou.

Jak zatočit rohlíček tak, aby náplň nevytekla, uvidíte na videu ZDE. Ty špičky dávejte dolů na plech, ať se vám rohlíčky nerozjedou.

Rohlíčky pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 10 minut, nebo dokud nejsou kraje rohlíčků růžové. Celkově vám přijdou moc světlé, ale tak to má být. Pro kontrolu jeden po upečení otočte a zespodu určitě bude růžový. Pokud ne, tak je dejte třeba na 12 minut. Každá trouba peče jinak.

Rohlíčky pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 10 minut, nebo dokud nejsou kraje rohlíčků růžové. Celkově vám přijdou moc světlé, ale tak to má být. Pro kontrolu jeden po upečení otočte a zespodu určitě bude růžový. Pokud ne, tak je dejte třeba na 12 minut. Každá trouba peče jinak.

Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Vyzkoušejte a budete za hvězdu! DOBROU CHUŤ!!!

Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Vyzkoušejte a budete za hvězdu! DOBROU CHUŤ!!!
Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kočičí oči | recept na moučník
Kočičí oči | recept na moučník
Kočičí oči | recept na moučník. Upečte si moučník zvaný kočičí oči. Je to výborné a piškoty jsou krásně měkké, takový vláčný moučník. Doporučuji vyzko…
Taštičky z tvarohového těsta | recept
Taštičky z tvarohového těsta | recept
Taštičky z tvarohového těsta | recept. Zkuste si upéct taštičky z tvarohového těsta. Je to celkem rychlovka a moc dobrá. Plnit můžete čím chcete, ale…
Sádlové vanilkové rohlíčky | recept
Sádlové vanilkové rohlíčky | recept
Sádlové vanilkové rohlíčky | recept. Tyhle rohlíčky se dělají 2 – 3 týdny před Vánocemi, aby pěkně odležely. Jsou naprosto dokonalé a sádlo tam není v…
Pindruše
Pindruše
  Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…