Přejít k hlavnímu obsahu

Křehké banánky | recept na (vánoční) cukroví

Křehké banánky | recept na (vánoční) cukroví. Za tento úžasný recept bych ráda poděkovala své kolegyni z práce Danče Sádlové. Upečte si také křehké banánky, hodí se nejen jako vánoční cukroví, ale jsou výborné i samostatně jako čajové pečivo. Krok za krokem vám poradím, jak na to.

Co je potřeba

550 g hladké mouky

100 g másla

140 g moučkového cukru

2 celá vejce

250 g Omega ztužený tuk (kostka)

 

Na polevu:

1 tabulka čokolády na vaření

plátek Omegy

 

 

 

 

 

1

Do mísy nastrouháme na hrubém struhadle Omegu a poté přidáme ostatní suroviny.

2

Na vále vypracujeme krásně hladké těsto (já dávám do robota s hákem na pomalé otáčky). Hotové těsto necháme v lednici odležet nejméně dvě hodinky.

3

Uleželé těsto plníme do masového strojku a tvoříme banánky (já použila lis na sušenky od Tescomy).

4

Banánky pokládáme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova. Což je v mé troubě 9 minut se zapnutým horkovzduchem.

5

Upečené banánky necháme zchladnout a mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu na vaření s plátkem (asi 2 mm) Omegy​.

6

Poté je slepíme rybízovou marmeládou a jeden konec omočíme v čokoládové polevě. Omočené banánky klademe na igelitový sáček nebo potravinářskou fólii a necháme v chladu ztuhnout. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Stříkané cukroví od Kajdy | recept
Stříkané cukroví od Kajdy | recept. Upečte si stříkané cukroví od Kajdy. Vykrajování za vás obstará masový strojek, díky němuž budete mít jeden kus ja…
Kaštánky | recept na vánoční cukroví
Kaštánky | recept na vánoční cukroví. Přemýšlíte, co rychlého ještě upéct k Vánocům? Vyzkoušejte následující recept na kaštánky, jsou jednoduché, rych…
Perníčky od Anturky | recept
Perníčky od Anturky | recept. Vůně vánočních perníčků patří ke klasickým svátečním vůním. Hledáte-li ten správný recept na perníčky, vyzkoušejte tento…