Přejít k hlavnímu obsahu

Babiččiny ledovky | recept na slepované cukroví

Babiččiny ledovky | recept na slepované cukroví od Zdeňky Řehůřkové. Inspirace na vánoční cukroví se jistě hodí. Upečte si babiččiny ledovky. Výborné ořechové těsto je slepované žloutkovým krémem a máčené v čokoládě. Recept mám od Zdeňky Řehůřkové.

Co je potřeba

600 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
60 g mletých ořechů (vlašské)
1 prášek do pečiva
300 g másla
2 celá vejce

KRÉM:
500 ml mléka
4 žloutky
60 g moučkového cukru
60 g hrubé mouky
Uvaříme pozvolna na kaši.

160 g másla
160 g moučkového cukru
Utřeme a smícháme s "kaší".

 

1

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme do druhého dne odležet v lednici.

2

Těsto vyválíme přes igelitový sáček (ze spodu více pomoučněte vál, aby se s vyváleným těstem dobře pracovalo) na plát o výšce asi 3 mm a vykrajujeme obdélníčky

 

3

Vykrojené tvary klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 7 - 8 minut se zapnutým horkovzduchem.

4

Upečené tvary slepujeme připraveným krémem. 

5

Každý kus cukroví pomašlujeme čokoládou a na každý kus nalepíme půlku mandličky.

 

Já jsem dělala i kytičky, které jsem pouze pocákala čokoládou.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jemné linecké těsto | recept
Jemné linecké těsto | recept. Linecké patří k jednomu z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví. Vyzkoušejte si následující recept na linecké. S těst…
Škeble | recept na vánoční cukroví
Škeble |  recept na vánoční cukroví. Tohle cukroví radím dělat rovnou z dvojité dávky, protože je naprosto fantastické. Mně na něj chodil v noci nějak…