Přejít k hlavnímu obsahu

Škeble | recept na vánoční cukroví

Škeble | recept na vánoční cukroví

Škeble |  recept na vánoční cukroví. Tohle cukroví radím dělat rovnou z dvojité dávky, protože je naprosto fantastické. Mně na něj chodil v noci nějaký skřítek a tak se ani Vánoc nedočkalo. Upečte si letos vánoční škeble, určitě si je také zamilujete.

Co je potřeba

Na těsto: 

250 g tuku

250 g hladké mouky

1 vejce

1 lžička vody

1 lžička octa

Na nádivku:

120 g mletých vlašských ořechů

100 g cukru moučka

1 vejce

1 2 polévkové lžíce rumu

1 2 polévkové lžíce kakaa

Na obalení: 

moučkový a vanilkový cukr

 

1

Z uvedených surovin si vypracujeme těsto (dle potřeby ještě moučíme), které necháme do druhého dne odležet v lednici (balím ho do potravinářské folie). Když je těsto odleželé, tak si připravíme nádivku tak, že najemno posekáme vlašské ořechy a smícháme s ostatními surovinami (jen zastudena, nic se nevaří!). 

2

Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka (dělala jsem o průměru asi 5 cm).

3

Kolečka naplníme asi lžičkou nádivky, přehneme napůlku a kraje přitlačíme, aby nádivka nevytekla bokem a přední strana musí zůstat otevřená.

4

Takto škeble klademe na pečící papír a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C dorůžova až zlatava. Ještě teplé je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

KRÁSNÉ VÁNOCE!!!

Varování

Nelekněte se, když vám nádivka během pečení trochu vyteče ze škeblí. Nádivka drží tvar, stačí nechat škeble zchladnout a pak jen obalit v cukru.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články