Přejít k hlavnímu obsahu

Broskvový štrůdl | recept od Kajdy

Broskvový štrůdl | recept od Kajdy

Broskvový štrůdl |  recept od Kajdy. Štrůdl nemusí být zdaleka jen moučníkem z jablek. Nečekejte na jejich sezónu a upečte si broskvový štrůdl podle Kajdy. Broskve se do závinu hodí úplně skvěle. Tato neotřelá a neobvyklá varianta sklidí určitě úspěch.

Co je potřeba

listové těsto

broskve (čerstvé, mražené a nebo kompotované) nebo jablíčka

hladká mouka

4 sáčky skořicového cukru

jedno vajíčko na potření

1

Listové těsto necháme rozmrazit na pokojovou teplotu.

2

Mezitím si pokrájíme broskve na plátky a v míse je promícháme se skořicovým cukrem.

3

Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto. Na střed vyváleného listového těsta poklademe broskvovou směs a postupně zabalíme.

4

Nejprve kratší strany a potom delší strany a nakonec celé přehneme. Opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozkvedlaným vejcem.

5

Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kuřecí špízy | recept od Kajdy
Kuřecí špízy | recept od Kajdy
Kuřecí špízy | recept od Kajdy. Minimum postávání u plotny a přesto si skvěle pochutnáte, tak přesně o tom je následující recept na kuřecí špízy. Maso…
Květákové lívance | recept od Kajdy
Květákové lívance | recept od Kajdy
Květákové lívance | recept od Kajdy. Květák obsahuje velké množství vitamínu C a dalších zdraví prospěšných látek. Je příbuzný kedlubně a kapustě. Pro…