jitulciny-recepty.cz

Broskvový štrůdl | recept od Kajdy

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Broskvový štrůdl |  recept od Kajdy. Štrůdl nemusí být zdaleka jen moučníkem z jablek. Nečekejte na jejich sezónu a upečte si broskvový štrůdl podle Kajdy. Broskve se do závinu hodí úplně skvěle. Tato neotřelá a neobvyklá varianta sklidí určitě úspěch.

Co je potřeba

listové těsto

broskve (čerstvé, mražené a nebo kompotované) nebo jablíčka

hladká mouka

4 sáčky skořicového cukru

jedno vajíčko na potření

Krok 1

Listové těsto necháme rozmrazit na pokojovou teplotu.

Krok 2

Mezitím si pokrájíme broskve na plátky a v míse je promícháme se skořicovým cukrem.

Krok 3

Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto. Na střed vyváleného listového těsta poklademe broskvovou směs a postupně zabalíme.

Krok 4

Nejprve kratší strany a potom delší strany a nakonec celé přehneme. Opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozkvedlaným vejcem.

Krok 5

Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/recepty-od-kajdy/broskvovy-strudl-recept-od-kajdy