Přejít k hlavnímu obsahu

Miništrůdly | recept na rychlý moučník z listového těsta

Miništrůdly | recept na rychlý moučník z listového těsta. Následující recept patří k opravdovým rychlovkám. Během chvíle máte na stole voňavý moučník, po kterém se hned zapráší. Plním je klasicky jablečnou nádivkou, ale fantazii se meze nekladou. Vyzkoušejte můj recept na miništrůdly. V týdnu jsem je musela dělat dvakrát a i tak byly do večera pryč. Upečte si tento rychlý moučník z listového těsta.

 

Co je potřeba

1 balení listového těsta Stilla Dolce

2 – 3 jablíčka

cukr

rozinky

skořice

vajíčko na potření

moučkový cukr na posypání

1

Zmrzlé plátky těsta položíme na pomoučený vál a jdeme si nachystat jablečnou náplň. Než ji doděláme, tak těsto povolí. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, dle chuti přidáme cukr, skořici a asi 1 – 2 polévkové lžíce rozinek. Vše spolu důkladně promícháme. Rozmrzlé těsto rádýlkem rozpůlíme a otočíme tak, aby to byl obdélník. Do každého obdélníku si jemně rádýlkem naznačíme zhruba jeho polovinu. Do pravé půlky pak rádýlkem uděláme zářezy.

2

Levou půlku podél krajů potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na každý obdélník nandáme asi 2 čajové lžičky jablečné náplně a přetáhneme přes ní těsto.

3

Kraje zlehka přimáčkneme. Štrůdly klademe na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec všechny štrůdly potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do trouby předehřáté na 180°C péct asi na 20 minut.

4

Když jsou štrůdly zlatavé, máme je hotovo. Po vytažení je hned posypeme moučkovým cukrem.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Pindruše
  Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…