Kuřecí vývar | recept. Pořádný kuřecí vývar, tak to je lék! A taky dobrůtka! Uvařte si ho spolu se mnou krok za krokem. S trochou trpělivosti uvaříte vynikající polévku, která vás postaví na nohy.
Co je potřeba
Kuřecí kostra nebo 4 – 5 ks kuř. krků, křidélek
2 – 3 bobkové listy
4 – 5 kuliček nového koření
4 stroužky česneku
1 cibule
1 čajová lžička Solčanky nebo Podravky (nemusí být)
1 větší mrkev
kousek celeru
1 petržel nebo půlka pastiňáku
1 rajče
3 jarní nebo lahůdkové cibulky
kousek bílého zelí
půlka pórku
Na drobení:
1 celé vajíčko
hrubá mouka
1
Kuřecí kostru omyjeme a dáme do hrnce vařit společně s bobkovým listem, novým kořením, lžičkou Solčanky (nemusí být), oloupaným česnekem a cibulí. Vaříme asi 45 minut nebo dokud není maso na kostře měkké.
2
Poté kostru i s kořením vytáhneme, maso obereme a do vývaru přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a ostatní pokrájenou zeleninu.
3
Vaříme ještě asi 15 minut nebo dokud nám zelenina nezměkne. Potom hodíme zpět obrané maso a dáme jakoukoliv zavářku, nudle, drobení atd.
4
A máme hotovo!
Tipy
Drobení: Do hrníčku si rozklepneme celé vajíčko a přidáme asi 4 – 5 polévkových lžic hrubé mouky. Pak nožem jakoby krájíme až nám vzniknou takové "bobky". Pokud se to lepí, přidejte dle potřeby ještě mouku. Potom bobky prosejeme přes sýtko, aby nám vypadla přebytečná mouka a drobení přidáme do polévky za stálého míchání, aby se neslepilo. Povaříme ještě 5 minut a je hotovo.
Kuřecí vývar z pomalého hrnce | recept. Kuřecí vývar je klasika, která neodmyslitelně patří do české kuchyně. Mohlo by se mnohdy zdát, že udělat vývar…
Dýňová polévka s kari | recept od Danči. Recept na tuto polévku jsem dostala od své kolegyně Danči S. Mletý zázvor a kari dává polévce úžasný šmrc. Dý…
Kedlubnová polévka s droždím | recept. Když mi jednou známý Míra v hospodě říkal, že vaří výbornou kedlubnovou polévku, tak jsem se smála, protože jse…
Frankfurtská polévka | recept. V následujícím receptu vás provedu přípravou frankfurtské polévky. Název odkazuje k německému městu, údajně je tomu tak…
Diskuze k článku