jitulciny-recepty.cz

Kuřecí vývar se zeleninou | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Kuřecí vývar | recept. Pořádný kuřecí vývar, tak to je lék! A taky dobrůtka! Uvařte si ho spolu se mnou krok za krokem. S trochou trpělivosti uvaříte vynikající polévku, která vás postaví na nohy. 

Co je potřeba

Kuřecí kostra nebo 4 – 5 ks kuř. krků, křidélek

2 – 3 bobkové listy

4 – 5 kuliček nového koření

4 stroužky česneku

1 cibule

1 čajová lžička Solčanky nebo Podravky (nemusí být)

1 větší mrkev

kousek celeru

1 petržel nebo půlka pastiňáku

1 rajče

3 jarní nebo lahůdkové cibulky

kousek bílého zelí

půlka pórku

Na drobení: 

1 celé vajíčko

hrubá mouka

Krok 1

Kuřecí kostru omyjeme a dáme do hrnce vařit společně s bobkovým listem, novým kořením, lžičkou Solčanky (nemusí být), oloupaným česnekem a cibulí. Vaříme asi 45 minut nebo dokud není maso na kostře měkké.

Krok 2

Poté kostru i s kořením vytáhneme, maso obereme a do vývaru přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a ostatní pokrájenou zeleninu.

Krok 3

Vaříme ještě asi 15 minut nebo dokud nám zelenina nezměkne. Potom hodíme zpět obrané maso a dáme jakoukoliv zavářku, nudle, drobení atd.

Krok 4

A máme hotovo! 

Drobení: Do hrníčku si rozklepneme celé vajíčko a přidáme asi 4 – 5 polévkových lžic hrubé mouky. Pak nožem jakoby krájíme až nám vzniknou takové "bobky". Pokud se to lepí, přidejte dle potřeby ještě mouku. Potom bobky prosejeme přes sýtko, aby nám vypadla přebytečná mouka a drobení přidáme do polévky za stálého míchání, aby se neslepilo. Povaříme ještě 5 minut a je hotovo.


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/polevky/kureci-vyvar-se-zeleninou-recept