Přejít k hlavnímu obsahu

Polévka z patizonu | recept na zeleninovou polévku

Polévka z patizonu | recept na zeleninovou polévku. Nebaví vás pořád dokola ty samé zeleninové polévky? Co takhle uvařit patizonovou polévku? Patizon je celkem opomíjenou zeleninou s lehce houbovitou chutí. Je výborný jen tak na přírodno opečený na pánvi nebo smažený jako řízek, ale určitě si na něm pochutnáte i v této skvělé a jednoduché polévce. Uvařeno máte během chvíle a díky promixování dosáhnete krémové konzistence. 

Co je potřeba

1 patizon

3 větší brambory

2 čajové lžičky majoránky

1 – 2 stroužky česneku

petrželka

sůl

osmahnutý chléb nebo Bake Rolls

 

 

 

1

Patizon je lepší použít menší, aby byl ještě měkký a dalo se sním dobře pracovat.

2

Patizon oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme ho na kostky. Brambory též oloupeme a nakrájíme na kostky. Oboje dáme do hrnce, přidáme jednu lžičku majoránky, trošku soli a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí.

3

Když jsou brambory a patizon měkké, tak je tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté přidáme druhou lžičku majoránky, prolisovaný česnek, čerstvou petrželku a polévku dochutíme solí či trochou polévkového koření.

4

Polévka má obdobnou chuť jako hrachovka a tak jí podáváme s osmahnutým chlebem. Já použila místo chleba česnekové Bake Rolls a byla to příjemná změna. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Dýňová polévka s kari | recept
Dýňová polévka s kari | recept od Danči. Recept na tuto polévku jsem dostala od své kolegyně Danči S. Mletý zázvor a kari dává polévce úžasný šmrc. Dý…
Valašská kyselica | recept na polévku
Valašská kyselica | recept na polévku. V sychravém podzimu vám jistě přijde vhod následující recept na valašskou kyselici, jde o hustou polévku plnou…
Kapustová polévka | recept
Kapustová polévka | recept. Kapusta obsahuje obrovské množství vitamínu C, kyseliny listové a dalších prospěšných látek. Pokud jste ji dosud do svého…